Ing. Kateřina Juríkováreiki mistryně, masérka
a průvodkyně zdravým životem

Bábovka s čokoládovou příchutí, kterou peče i můj manžel

Bábovka s čokoládovou příchutí, kterou peče i můj manžel

Čokoláda – vedle těstovin a palačinek – jednoznačně nejoblíbenější jídlo mého manžela.

A tak není divu, že žebříček domácích dezertů u nás v současnosti vede velmi jednoduchá a zároveň velmi dobrá bábovka, která je celá kakaová. Přečtěte si, jak na ni, a vyzkoušejte tuhle sázku na jistotu, kterou zvládnou i méně zkušení kuchaři a kuchařky.

 

Suroviny

1 hrnek cukru (nejraději používám hnědý)

3 vejce

1/2 kostky másla

2 hrnky polohrubé mouky

1 pudink s kakaovou příchutí

2 lžíce kakaa

1 hrnek mléka

špetka soli

prášek do pečiva (používám bio bez fosfátů ze zdravých výživ nebo drogerie DM)

moučkový cukr na pocukrování

 

Postup

Rozehřejeme máslo. Žloutky promícháme s cukrem a bílky necháme šlehat v robotovi se špetkou soli. V jiné misce smícháme mouku, kakao a pudink. Směs postupně přidáváme ke žloutkům s cukrem a na střídačku přiléváme rozehřáté máslo (ne úplně horké) a mléko. Na závěr přidáme prášek do pečiva a bílky ušlehané na sníh.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a dáme cca na 45 minut péct na 200 st.

Nakonec vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

babovka

 

Každý měsíc informace o připravovaných kurzech a další užitečné tipy do vaší e-mailové schránky - přihlaste se k odběru:

X