Ing. Kateřina Juríkováreiki mistryně, masérka
a průvodkyně zdravým životem

Jednoduchý ovocný koláč – dobrota pro začínající kuchaře

Jednoduchý ovocný koláč – dobrota pro začínající kuchaře

Vařím ráda a s chutí. Jsem ale pověstná také tím, že v kuchyni trávím velmi málo času. Rozhodla jsem se proto, že se s vámi podělím o recept na jednoduchý ovocný koláč, který je možné připravovat celoročně a zvládne ho i začínající kuchař. Je to jedna ze sladkostí, kterou jsem naučila péct i vlastního manžela.

Suroviny

ovoce (švestky, borůvky, rybíz, hrušky, angrešt, jablka)

1/2 másla (125 g)

1 hrnek cukru (nejraději používám hnědý)

2 hrnky polohrubé mouky

špetka mleté vanilky

2 vejce

cca 3/4 hrnku mléka

prášek do pečiva (používám bio bez fosfátů ze zdravých výživ nebo drogerie DM)

 

Postup

Rozehřejeme máslo. Smícháme cukr s polohrubou moukou a špetkou mleté vanilky, přidáme rozehřáté máslo a propracujeme rukama. Vznikne nám mísa skvělé drobenky. Jeden hrnek drobenky dáme stranou a do zbylé přidáme dvě vejce a mléko a pořádně promícháme. Na závěr přidáme prášek do pečiva a znovu zamícháme.

Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem. Na obrázku jsou jablka se skořicí. Na závěr posypeme drobenkou a dáme cca na půl hodiny péct do trouby.

Držím palce všem začínajícím kuchařům i hospodyňkám, které mají vztah s kuchyní podobně nastavený jako já. Dobrou chuť.

kolac

 

Každý měsíc informace o připravovaných kurzech a další užitečné tipy do vaší e-mailové schránky - přihlaste se k odběru:

X