Ing. Kateřina Juríkováreiki mistryně, masérka
a průvodkyně zdravým životem

Muffiny podruhé – tentokrát v bezlepkové variantě – tipy na snídani v máji 4

Muffiny podruhé – tentokrát v bezlepkové variantě – tipy na snídani v máji 4

Pečete rádi z kvalitní mouky, ale na bezlepkový dezert si netroufáte? Mám pro vás skvělý a vyzkoušený tip, kterým uděláte radost sobě i svým blízkým. Těsto je trochu sušší, proto by se hodilo i jako výborný korpus třeba na bezlepkový jablečný koláč.

Postup je velmi jednoduchý. Stačí mírně upravit recept na čokoládové muffiny a je to. Když v něm vyměníme 300 g polohrubé mouky za směs 100 g rýžové mouky, 100 g kukuřičné mouky a 100 g kokosu, vytáhneme na konci z trouby skvělou dobrotu jako na obrázku.

Kokos jsem pro jistotu rozmixovala s podmáslím, aby bylo těsto hladší. Na dochucení jsem přidala kvalitní fair tradovou kávu. Kokos by bylo možné v receptu rozhodně nahradit mákem nebo ořechy. Vyplatí se přidat také o kousek víc másla, kvůli sušší konzistenci. V porovnání s běžným těstem se toto peče kratší dobu a nelepí se ani nedopečené na špejli – proto je dobré hlídat trochu čas nebo barvu a vůni.

Přeju vám dobrou chuť a těším se brzy na viděnou.

Snidane-4

Každý měsíc informace o připravovaných kurzech a další užitečné tipy do vaší e-mailové schránky - přihlaste se k odběru:

X