Ing. Kateřina Juríkováreiki mistryně, masérka
a průvodkyně zdravým životem

Zeleninové jednohubky s kapiovou pomazánkou

Zeleninové jednohubky s kapiovou pomazánkou

Jak by se v Čechách obešel sváteční stůl bez chlebíčků s bramborovým salátem a uzeninou a jednohubek? Zní to velmi nepravděpodobně, ale jde to. Navíc se zeleninovými jednohubkami vyjdete vstříc nejen všem, kteří momentálně drží redukční dietu, ale i těm, kteří nekonzumují mléčné výrobky či potraviny obsahující lepek. Velkou radost uděláte jako pozorní hostitelé i všem vegetariánům, kteří často nejsou nadšeni z konzumace sýrů a vajec v každém nabízeném bezmasém menu. Základem receptu jsou slunečnicová semínka plná vitamínu E, B1, hořčíku a železa. Nechybí ani lahůdkové droždí plné vitamínů skupiny B a konopný protein obsahující všech 21 aminokyselin a nenasycené mastné kyseliny omega 3, 6 a 9.

Suroviny
cca 125 g slunečnicových semen (asi ½ balíčku značky Country Life nebo Alnatura z DM drogerie)
trochu vody
1 vrchovatá lžíce konopného proteinu
lahůdkové droždí dle chuti
koření kapiová pomazánka od Antonína
sůl dle chuti
zelenina na zdobení (na obrázku je cuketa s rajčaty, výborná je například také paprika)

Postup
Slunečnicová semena namočíme přes noc do vody. Druhý den propláchneme na sítu pod tekoucí vodou a vložíme společně s dalšími surovinami do mixéru. Pomazánkou zdobíme oblíbenou zeleninu (např. cuketu nebo papriku) nebo ji do pomazánky namáčíme (mrkev, řapíkatý celer ad.). Máte-li stejně jako já rádi saláty, můžete zbylou pomazánku klidně použít i jako dresink.

Jednohubky

Poznámka: jídlo je vhodné pro vegetariány, vegany, vitariány, alergiky i bezlepkovou dietu

Každý měsíc informace o připravovaných kurzech a další užitečné tipy do vaší e-mailové schránky - přihlaste se k odběru:

X