Řízená meditace jako cesta k větší vnitřní pohodě

meditation-1384758_1920

Než jsem před patnácti lety absolvovala svůj první kurz reiki, meditovala jsem spíše zřídka. Proto mám velké pochopení pro všechny, kdo neví jak na to nebo mají pocit, že se jim meditace nedaří. Na svých kurzech vysvětluju nejen, jak se spojit se svou vnitřní moudrostí v absolutním tichu, bez hudby a vnějších prostředníků, ale i meditaci řízenou.

Ta je pro začátečníka v mnohém snazší. Ale nejen pro něj. Používám ji s radostí a pravidelně stále. Spočívá v “pouhém” poslechu textu a ostatní se jakoby “děje samo”. I když s velkou oblibou pracuju s meditací regulující strach a napětí, mám jich v zásobě mnoho a většinou se nechám vést k té, kterou právě teď potřebuju nejvíc.

Řízená meditace mi skvěle funguje pro dobytí baterek během dne, ať už z důvodu přepracování nebo nevyspání s malými dětmi, či jako příprava na soustředěnou práci s klienty. Její využití je ale mnohem širší. Naposledy jsem například během půl hodiny pouhým poslechem odstranila u sebe sama bolest a motání hlavy, staženou sanici, nepohodlí v oblasti krční páteře či bolest nohy při došlapu.

Pokud vás zajímá více, ozvěte se mi a při osobním setkání můžeme probrat třeba i to, jak může reiki a pravidelné meditování pomoci vám.