Jak plnohodnotně nahradit pečivo, když vám nedělá úplně dobře

Pecivo

Mám za sebou nesčetně pokusů na sobě sama s jezením i nejezením všeho možného. Vyzkoušela jsem leccos. Jíst jako běžný český strávník, začínat hlavní jídla salátem jako ve Francii, vyhýbat se všemu, co bylo upraveno při teplotě nad 42 st. Celsia (tzv. raw food), půstovat dvakrát v týdnu, nasadit v nevědomosti o svém požehnaném stavu týdenní detox o zeleninových šťávách v počátcích těhotenství. Každopádně jsem došla nakonec k závěru, že jídlo je a mělo by být o radosti. A pokud je to jinak, nemá smysl se držet jakýchkoliv pravidel.

Mému tělu dělá dobře ubrat občas trochu víc na sacharidech a škrobech, takže teď aktuálně už delší dobu zkoumám nízkosacharidové recepty (tzv. low carb). Nikoliv pangejtisticky za každou cenu, ale prostě proto, že mě to baví. Není to jediná správná cesta k hezké postavě, i když s LC jdou přebytečná kila dolů opravdu bez námahy.

Postupně vám budu na svých stránkách představovat recepty, které mám ráda, které se mi osvědčily a které by vás mohly třeba inspirovat. Tenhle projekt rozjíždím se skvělou kuchařkou a kamarádkou Týnkou Gleissnerovou. A vykopáváme s plnohodnotnou náhražkou klasického chleba.

Lněný chléb
1 bílý jogurt (150 g); 80 g mletých lněných semínek; 30 g celých lněných semínek; 4 vejce; 20 g Psyllia; 3 g soli; ½ prášku do pečiva

Všechny ingredience smícháme a necháme 5 minut odstát. Poté přendáme do formy s pečícím papírem nebo silikonové a pečeme 45 minut na 200° C.

Zkuste ho a dejte mi vědět, jak se vám dílo zdařilo a jak vám chutná. A propos, pokud nejste příznivcem žádného stravovacího směru, rozhodně to neznamená, že byste se museli bát příjít ke mně na celostní léčení nebo kurz, protože vám tam toto budu lít do hlavy za každé kilčo navíc. To rozhodně ne. Svoboda každého jednotlivce je mi nejdražší a navíc na kurzu získáte mnoho dalších prostředků a vhledů právě k tomuto tématu. A co vy víte, co mi bude v radosti a svobodě chutnat za rok nebo za pět let 😉